MODALS (C1 – C2)
Tüm Modals Deneme Sınavı (YDS-YÖKDİL-YDT)
Modals Deneme Sınavına katılın, durumunuzu tespit edip çalışma stratejinizi ona göre belirleyin. Sistem sınav sonunda size tavsiyeler verecektir.
YDS – YÖKDİL – YDT gibi ulusal sınavlara yönelik test çözümünü kolaylaştırıcı tüm MODALS konuları C1 – C2 seviyesinde yer almaktadır.
Modals Deneme Sınavına katılın, durumunuzu tespit edip çalışma stratejinizi ona göre belirleyin. Sistem sınav sonunda size tavsiyeler verecektir.
Perfect Modals Deduction (Çıkarım) ve Unreality (Varsayım) olarak iki ana başlıkta kolaylıkla incelenebilecek bir konudur.
Diğerlerine göre daha az kullanıla modal benzeri yapıların yer aldığı Other Forms of Modals konusunda sık karşılaşılmayan yapılar ele alınmaktadır.
Could-Would-Used to yapıları hem anlamca hem de zaman olarak farklılıklar barındırırlar. Bu yapıların farklarına dikkat edilmelidir.
Must-Have to-Needn’t sıklıkla karıştırılan yapılardır. Bu yapıların arasında çok küçük farklar bulunmasına rağmen, soru çözümlerinde belirleyicidir.
Should-Ought to-Had better üçlüsü birbiriyle aynı anlamlarda kullanılan modallar olmalarına rağmen kendi içlerinde farklı kullanımları da vardır.
Be able to-Be supposed to verdikleri anlamlarla sınav sorularında seçenek elemek veya doğru seçeneği tespit etmek için çok işe yarayan yapılardır.
Modal konularından Shall-Will birbirine çok benzeyen iki yapı olmalarına rağmen bazı noktalarda birbirlerinin yerine kullanılamazlar.
Modals konularından May-Might arasındaki farkları bilmek ulusal ve uluslararası yabancı dil sınavlarında fark yaratmak adına elinizi kuvvetlendirir.
Yetenek anlamı öne çıkan Can-Can’t yapısının kullanım alanları bununla sınırlı değildir. Sınavlarda çok daha farklı kullanımları sorulmaktadır.